Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGleditsch, Inger Lin
dc.date.accessioned2011-03-07T10:13:48Z
dc.date.available2011-03-07T10:13:48Z
dc.date.issued2011-01
dc.identifier.issn1503-2140
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/166352
dc.description.abstractI denne masterutredningen er det foretatt en empirisk undersøkelse av helsekostmarkedet i Bergen, men tanke på en fusjonsvurdering. Ved hjelp av en spørreundersøkelse utført blant kundene til fem helsekostbutikker innenfor et begrenset geografisk område, er det anslått diversjonsrater som anvendes i en markedsavgrensning. Metodene som benyttes er en SSNIP-test og en kritisk tap-analyse, samt en Upward Price Pressure-test. Ved hjelp av disse verktøyene kartlegges hvilke butikker som sammen, under ulike forutsetninger, kunne foretatt en lønnsom prisøkning, og således er nære nok konkurrenter til at en eventuell fusjon mellom dem kan føre til vesentlige begrensninger i konkurranseforholdene.en
dc.language.isonoben
dc.publisherSNFen
dc.relation.ispartofseries2011:01en
dc.titleEmpirisk undersøkelse av konkurransen i helsekostmarkedet : anvendelse av diversjonsrater for fusjonsvurderingen
dc.typeWorking paperen
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213en


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel