dc.contributor.author | Samson, Carl Fredrik | |
dc.date.accessioned | 2007-02-13T08:57:38Z | |
dc.date.available | 2007-02-13T08:57:38Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/167897 | |
dc.description.abstract | Oppgaven søker å kartlegge bransjestrukturen i bakerbransjen gjennom å beskrive dagens
konkurransesituasjon, samt de endringene bransjen har gått igjennom de senere år. Ved
informasjonsinnhenting gjennom dybdeintervjuer vil oppgaven også se på fremtidige
strategiske muligheter ved å knytte de empiriske undersøkelsene sammen med et
hensiktsmessig teoretisk rammeverk. Videre vil vi bruke det teoretiske rammeverket som
grunnlag for å vurdere fremtidige bevegelser i bransjen.
De senere år har bransjen vist en tendens til økt konsolidering. Oppgaven begrunner denne
tendensen med endringer i bransjestrukturen, og peker på at økt konkurransepress fører til
lavere lønnsomhet for de bedriftene som ikke følger en tydelig og levedyktig strategisk
retning. Mange bedrifter befinner seg i en uklar strategisk posisjon, endringene skjer fort,
men oppgaven ønsker å bevise at bedriftene i bransjen kan møte den økte konkurransen ved å
befeste en levedyktig strategisk posisjon som muligens kan komme flertallet av bransjens
aktører til gode. Til slutt peker oppgaven på sannsynlige fremtidige bevegelser for å danne en
plattform for videre strategiutforming i enkeltbedriftene. | en |
dc.language.iso | nob | en |
dc.title | Strukturendringer i bakerbransjen : en kartlegging av bransjestruktur, strategiske muligheter og fremtidige bevegelser | en |
dc.type | Master thesis | en |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213 | en |