Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMelberg, Hans Olav
dc.contributor.authorSchøyen, Øivind
dc.date.accessioned2015-01-30T14:09:53Z
dc.date.accessioned2015-02-12T12:12:12Z
dc.date.available2015-01-30T14:09:53Z
dc.date.available2015-02-12T12:12:12Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.citation32 p. Statens institutt for rusmiddelforskning, 2012nb_NO
dc.identifier.isbn978-82-7171-378-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/276202
dc.descriptionOpen Acces Policynb_NO
dc.description.abstractDenne rapporten analyserer i hvor stor grad en reduks j on i skjenketide n påvirker omsetningen i utelivsbransjen. I Norge er det en nasjonalt beste mt maksimal skjenketid fram til kl 03.00 alle dager, men no rske kommuner kan velge å innskrenke skjenketiden ytterligere. Innskrenkning i skjenketid en kan være e t aktuelt virkemiddel for å redusere problemer knyttet til skader, vold og bråk om natten som følge av beruselse . Eksisterende forskning tyder på at det er en sammenheng mellom skjenketiden og registrerte voldsepisoder, men så langt har man ikke undersøkt i hvor stor grad en endring vil påvirke omsetningen i utelivsbransjen. Omsetningen i utelivsb ransjen påvirkes av mange faktorer, men ved hjelp av statistiske metoder kan man forsøke å isolere effekten av skjenketidsendringene fra andre forhold som påvirker omsetningen. Metoden vi har benyttet utnytter variasjonene i s kjenketidene mellom kommunene og de endringene som flere kommuner har gjort i skjenketid en de siste ti årene. På grunnlag av dette forsøker vi å vise hvordan variasjonen i skjenketid samvarierer med omsetningen i utelivsbransjen i 48 norske kommuner i perioden 20 00 - 2010. I tillegg stud erer vi et utvalg på 220 utesteder . De er valgt ut for å representere utesteder som har en betydelig inntekt fra skjenking Hovedkonklusjonen er at en reduksjon i skjenketiden på en time reduserer gjen nomsnittlig omsetning per skjenkested med mellom 9 og 12 prosent. Dette er et gjennomsnitt , og enkelte utesteder vil oppleve et større fall i omsetningen , mens andre utesteder vil oppleve en mindre effekt. For utesteder som allerede stenger tidligere enn den maksimale skjenketiden i kommunen , vil en endring ha liten eller ingen betydning. Med noen forbehold kan de resultatene vi kommer fram til tolkes som en øvre grense på hvor stor endringen i omsetningen i utelivsbransjen vil bli på nasjonalt nivå dersom man reduserer den maksimalt tillatte skjenketiden med é n time , og en nedre grense for effekten på omsetningen i enkeltbedrifter som må stenge é n time tidligere enn før.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherSIRUSnb_NO
dc.relation.ispartofseriesForskningsrapport;2012
dc.relation.urihttp://www.sirus.no/filestore/Import_vedlegg/Vedlegg_publikasjon/Skjenketidogomsetning2.pdf
dc.titleHvordan påvirker redusert skjenketid omsetningen i utelivsbransjen? Nettrapportnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.date.updated2015-01-30T14:09:52Z
dc.identifier.cristin1067213


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel