Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTveterås, Ragnar
dc.contributor.authorAsche, Frank
dc.contributor.authorSissener, Elin Helene
dc.date.accessioned2006-07-31T10:14:13Z
dc.date.available2006-07-31T10:14:13Z
dc.date.issued2002-10
dc.identifier.isbn82-491-0221-5 (trykt versjon)
dc.identifier.issn0803-4036
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/164755
dc.description.abstractI denne analysen av konkurranseevnen til norsk sjømatindustri påpekes det at havbruk og fiske har naturlige konkurransefortrinn på grunn av tilgang på knappe og ikke-reproduserbare faktorer som fiskeråstoff og produktive lokaliteter, mens dette ikke synes å være tilfelle for fiskebearbeiding. Rapporten fokuserer spesielt på næringsklynger. En økonometrisk analyse tilsier at det er regionale næringsklynger i matfiskleddet i lakseoppdrett. Vi klarer imidlertid ikke å påvise økonometrisk at det er sjømatklynger som omfatter fiskebearbeiding. Det er altså ikke positive koblinger mellom fiskebearbeiding og fiske og havbruk, ei heller mot næringsmiddelindustrien for øvrig. Den norske distriktspolitikken har styrket konkurranseevnen til den norske sjømatindustrien gjennom investeringene i infrastruktur, men kan også ha bidratt til svakere næringsklynger og til at bedriftsinterne stordriftsfordeler ikke har blitt realisert.en
dc.format.extent495125 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonoben
dc.publisherSNF/Senter for fiskeriøkonomien
dc.relation.ispartofseriesRapporten
dc.relation.ispartofseries2002:32en
dc.relation.ispartofseriesRapporten
dc.relation.ispartofseries79en
dc.titleKonkurranseevne i norsk sjømatindustri : klynger og verdikjederen
dc.typeResearch reporten


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel