Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorJensen, Sissel
dc.contributor.authorSandvik, Erik Køber
dc.contributor.authorJørgensen, David
dc.date.accessioned2020-09-23T11:20:08Z
dc.date.available2020-09-23T11:20:08Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2679245
dc.description.abstractFormålet med denne masterutredningen er å undersøke hvordan frynsegoder blir brukt i Norge. Vår problemstilling er kartlegging av frynsegoder i Norge, og vi har brukt fire tilleggsspørsmål for å gi videre klarhet i hvilke spesifikke områder vi ønsket å undersøke. For å svare på denne problemstillingen har vi innhentet sekundærdata fra årsrapporter til 112 selskaper, i tidsrommet 2010-2018. Innsamlingen av primærdata har foregått gjennom en spørreundersøkelse som ble sendt ut til 77 HR-ansvarlig i vårt utvalg. Vi fikk tilbake 38 fullverdige svar fra denne undersøkelsen. I tillegg til disse undersøkelsene har vi også analysert arbeidskraftkostnadsundersøkelsen utgitt av SSB for perioden 2008-2016. De frynsegodene som oftest blir tilbudt av selskapene i vårt utvalg er mobiltelefon/internett betalt av arbeidsgiver, subsidiert kantine og annen mat/drikke, samt julebord og forsikringer. Det viser seg at ansattes trivsel, sosiale mekanismer og selskapers omdømmebygging er de viktigste årsakene for bruk av frynsegoder. Gjennom årsrapportene og arbeidskraftkostnadsundersøkelsen finner vi at andelen frynsegoder i forhold til lønninger blir redusert. For fremtiden tror vi denne trenden kommer til å fortsette, vi tror også at sammensetningen av frynsegodepakkene vil utvikle seg de neste årene.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.subjectøkonomisk styringen_US
dc.titleKartlegging av frynsegoder i Norgeen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.description.localcodenhhmasen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel