Show simple item record

dc.contributor.authorBergene, Marianne Walestrand
dc.date.accessioned2011-05-05T13:01:20Z
dc.date.available2011-05-05T13:01:20Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/168817
dc.description.abstractEn organisasjon som har innført Lean skal i teorien oppnå en tilstand der den kontinuerlig forbedrer seg. Det er imidlertid noen organisasjoner som ved innføring av Lean oppnår økt ytelse, men som etter en tid faller tilbake til gamle handlemåter. Utredningen forsøker derfor å finne de bakenforliggende årsakene til hvorfor noen organisasjoner oppnår bærekraftig kontinuerlig forbedring, mens andre ikke gjør det. Utredningen tar utgangspunkt i Aftenposten Kundesenter og VG Reportasje for å besvare forskningsspørsmålet: ”Hva påvirker kontinuerlig forbedring i en bedrift som har innført Lean? Hvilke faktorer hemmer? Hvilke faktorer fremmer?” Gjennom analyse avdekker utredningen at ressurser, forankring i ledelse, god kommunikasjon og opplæring, romslig og positiv kultur, samt måling og oppfølging har en fremmende effekt på kontinuerlig forbedring. Motsatt er det trolig at faktorer som virker hemmende er manglende ressurser og forankring i ledelse, manglende eller utilstrekkelig kommunikasjon, lite konkret opplæring, negativ kultur, endringsmotstand, samt manglende eller feil bruk av mål.en
dc.language.isonoben
dc.subjectøkonomisk styring
dc.titleFaktorer som påvirker kontinuerlig forbedring : hva påvirker kontinuerlig forbedring i en bedrift som har innført Lean? Hvilke faktorer hemmer? Hvilke faktorer fremmer?en
dc.typeMaster thesisen
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213en
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Statsvitenskap og organisasjonsteori: 240::Offentlig og privat administrasjon: 242en


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record