dc.contributor.author | Nøkleberg, Toril Lydersen | |
dc.contributor.author | Vågshaug, Randi Bergitte | |
dc.date.accessioned | 2011-05-11T10:20:48Z | |
dc.date.available | 2011-05-11T10:20:48Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/169259 | |
dc.description.abstract | Denne oppgaven tar for seg forskjeller i franchisesystemene til Rema 1000 og Ica Norge, for å forklare hvorfor det er intern misnøye og bråk i den ene kjeden og hvorfor vi ikke ser det i den andre.
Vi fant med utgangspunkt i intervjuer med kjøpmenn fra begge kjedene at det er store forskjeller mellom de ulike franchisesystemene, der noen forskjeller var viktigere enn andre til å forklare hvorfor misnøye og bråk oppstår.
De forskjellene vi har sett på er faglig og sosialt miljø, franchisekontrakten, samarbeid og kommunikasjon med ledelsen, i hvilken grad kjøpmennene er fornøyd med kjeden sin, og hvordan franchisesystemene fungerer i praksis.
Ut ifra våre analyser har vi funnet ut at de faktorene som er mest utslagsgivende for hvordan trivselen er blant franchisetakerne er samarbeidet mellom partene i kjeden, herunder kommunikasjon, grad av tillitt til ledelsen og konsekvensene av økonomien i kjeden. Disse faktorene bestemmer derfor i hvilken grad det vil kunne oppstå internt bråk og klager fra franchisetakerne. | en |
dc.language.iso | nob | en |
dc.subject | økonomisk styring | en |
dc.title | Franchise i dagligvarebransjen : hvilke forskjeller finnes i franchisesystemene i Rema 1000 og Ica Norge, og kan disse forskjellene forklare hvorfor det har oppstått misnøye og internt bråk i én av kjedene? | en |
dc.type | Master thesis | en |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213 | en |