Show simple item record

dc.contributor.advisorIms, Knut O.J.
dc.contributor.authorBolstad, Linveig Tveit
dc.contributor.authorGloppen, Torill Grimstvedt
dc.date.accessioned2016-03-31T10:35:10Z
dc.date.available2016-03-31T10:35:10Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2383326
dc.description.abstractFormålet med denne masterutredningen er å prøve å gi et innblikk i hvordan fiskevelferd legges vekt på i lakseoppdrettsnæringen. Dette gjøres ved å se på hvordan tre oppdrettsbedrifter fokuserer på fiskevelferd i sine strategier. Det tas utgangspunkt i en liten, en middels og en stor bedrift. Hvordan de ulike bedriftene vektlegger fiskevelferd blir bedømt ut fra hva de selv sier om sine strategier og mål, i hvor stor grad fisken blir sett på som et individ med følelser, og hvor stort ansvar bedriftene tar for å fremme fiskevelferd. Dette vil være med å gi et bilde av hvordan det tenkes og handles rundt fiskevelferd i bedriftene. For å gi en dypere innsikt til leseren er det også tatt med et kontekstkapittel som forklarer næringen. Det gås her blant annet inn på noen av utfordringene som ble spesielt vektlagt av folk vi snakket med i næringen. Disse utfordringene er knyttet til fiskefôr, lakselus og sykdom, stress og slakt.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.subjectstrategi og ledelsenb_NO
dc.titleEr det fokus på fisken i norsk lakseoppdrettsnæring?: et studie av fiskevelferd i tre norske oppdrettsbedrifternb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.description.localcodenhhmasnb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record